(WP) SINGLE.PHP

Vega Baja

Welkom in één van de mooiste delen van Spanje!

Welkom in het Vega Baja-gebied van de Costa Blanca, Spanje. Met een oppervlakte van 950 km2 is het onmogelijk om in detail te schrijven over deze eclectische mix van attracties van Guardamar del Segura tot aan Pilar de la Horadada. Hier is echter een voorproefje van wat u kunt vinden in dit populaire gebied van de Costa Blanca.

Het landelijke gebied loopt langs de oevers van de Rio del Segura waar bomen met citrusvruchten in overvloed groeien. Tijdens de lente zweeft de heerlijke geur van de oranjebloesem door de lucht, met de altijd aanwezige zoemende bijen die nectar verzamelen voor hun toekomstige honingvoorraden, is het een ervaring die de Vega Baja kenmerkt. Artisjokken, aardappelen, brasica en ander fruit zoals meloenen worden hier in overvloed geteeld.

Rondom de Vega Baja zijn uitstekende bergketens, één in het bijzonder bekend als de Sierra de Callosa, waarvan mensen zeggen dat het op een slapende olifant lijkt, is op zichzelf al prachtig en gedenkwaardig. Er zijn wandelroutes naar de top die een fantastisch uitzicht bieden.

Zo’n 27 dorpen en steden vormen de Vega Baja, waarvan Torrevieja waarschijnlijk het meest bekend is vanwege de populariteit bij vakantiegangers. Het is een rustig familieresort met een aantal geweldige zandstranden en een ongewone maar aantrekkelijke kust. Er zijn rotspoelen die toegankelijk zijn door middel van ladders waar je allerlei kleine zeedieren kan verkennen en ontdekken. De zoutlagunes aan de rand van de stad zijn als natuurpark beschermd en waar je heel vaak een zwerm van roze flamingo’s kan zien die van hun favoriete voedsel zoals algen, artemia en waterplanten genieten.

Voor de natuurliefhebbers onder ons is het natuurreservaat van La Mata de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan vogels, waar je, als je geluk hebt, een glimp kunt opvangen van de kleurrijke bijeneter die over het grasland vliegt. Als alternatief biedt La Embalsa de Pedrea in Torremendo natuurwandelingen en vissen.

De witte zandstranden van Guardamar del Segura en Mil Palmeras zijn populair bij zwemmers, watersporters en natuurlijk zonaanbidders. Er zijn veel verborgen baaien langs de kustlijn voor die rustigere momenten van reflectie of gewoon om naar de blauwe Middellandse Zee te staren en jezelf te verliezen in de rust en kalmte.

Cabo Roig en Punta Prima bieden gesloten stranden, die tijdens de zomermaanden druk kunnen zijn, maar geweldig zijn om te zwemmen en de plaatselijke strandbars zijn handig voor verfrissingen na een verkoelende duik of herstel van de altijd stralende zon.

De geschiedenisliefhebbers onder ons zullen dol zijn op de hoofdstad Orihuela. Prachtige kerken, kloosters en paleizen getuigen van de voorname geschiedenis van Orihuela. Deze oude hoofdstad ligt ver van de kust en kan veel verhalen vertellen waar Spanjaarden talloze veldslagen op land en zee hebben gevoerd om hun land door de eeuwen heen te beschermen. De smalle straatjes zijn bezaaid met kleine bars en restaurants en winkels afgewisseld met vervaagde paleizen, talloze mooie kerken en andere historische gebouwen die sindsdien zijn veranderd in kantoren of bedrijven.

Voor de sportievelingen zijn er heerlijke wandelingen en talloze fietsroutes rondom de Vega Baja en aangezien fietsen een zeer populaire nationale sport is, zijn wielrenners bijna als beschermde diersoort met fietsroutes langs alle grote wegen. Tennis- en Paddell-banen zijn een andere goed bezochte sport, maar als u een golfer bent, biedt de Vega Baja enkele van de beste golfbanen in Spanje. Er zijn talloze banen met allemaal hun eigen moeilijkheidsgraad en minder belastende holes. De golfbaan La Finca, vlak bij de AP7 bij de afslag Algorfa, is één van de meest populaire en uitdagende banen met 18 holes en zal de meest getalenteerde golfer onder u testen. De bar die uitkijkt over de golfbaan biedt heerlijk eten en snacks en natuurlijk een breed scala aan vloeibare versnaperingen om van te genieten terwijl u nadenkt over uw goede of niet zo goede golfpartij.

Alle 27 steden en dorpen vieren de lokale en nationale feesten met de viering van de jaarlijkse patroonheilige, een duidelijk merkteken op de feestkalender. Met parades, feesten, spelen en zelfs concerten kunnen deze vieringen twee weken of langer doorgaan en de hele gemeenschap samenbrengen om van de vieringen te genieten. Bezoekers zijn altijd welkom en worden aangemoedigd om mee te doen aan wat een blijvende herinnering zal zijn aan je bezoek aan de Vega Baja.

WHY WORK WITH WELCOME ESTATES?

Highly Qualified and Experienced Staff

Our highly skilled team will be able to guide you through the process of buying and selling in Spain, answering any questions that arise along the way. All our staff have an excellent knowledge of the area and the current market. The team is here to help make your life as comfortable and easy as possible.

Meet the team
Excellent Marketing Exposure

In a highly competitive industry, it is vital to keep a step ahead of everyone else. Welcome Estates invests heavily in ensuring the sale of your home. Using a range of marketing mediums including the most successful property portals and direct advertising throughout Europe, we are best positioned to help you sell your property.

Marketing experts
Euro symbol

New build discount

Receive 1% cash back when buying a new build property! Apply today, do not miss out!

Video symbol

NEW! Video consultations

Simply click here to book a video chat! Simple, easy, friendly!