(WP) SINGLE.PHP

Gebieden van natuurlijke schoonheid.

Ontdek de natuurgebieden van de Costa Blanca, Spanje.

Sinds de jaren zeventig zijn de gebieden van de Spaanse kust en het platteland – welke beschermd of  gemarkeerd zijn vanwege de waarde van hun landschap en dieren in het wild – enorm toegenomen. Hierdoor wordt hun belang en waarde benadrukt die eerder over het hoofd werden gezien. Er zijn verschillende classificaties zoals natuurlijk park en natuurlijk Terrestre-maritiem park, die zowel de zee als de kust bestrijken die het strengst worden beschermd. Langs de kust hebben sommige baaien en eilanden voor de kust een opmerkelijk zeeleven behouden dat floreert op het zeegras. Vroeger besloeg het het hele continentale platform, maar tegenwoordig is het alleen in delen aanwezig.

Hier zijn enkele van de gebieden van natuurlijke schoonheid die we allemaal kunnen bezoeken tijdens het verkennen van de Costa Blanca in Spanje.

Isla de Tabarca.

Tabarca is het enige bewoonde eiland aan de Costa Blanca. Er zijn prachtige kiezelstranden, een zandbaai en een charmante oude stad met een kerkje direct aan de waterkant. Het is nog steeds mogelijk om schildpadden te zien en hoewel Tabarca geclassificeerd is als een zeereservaat, heeft het een gecontroleerde openbare toegang. Het beste vertrekpunt is Santa Pola met de watertaxi, de snelste route of een langzamere reis met één van de rondvaartboten die regelmatig vertrekken en terugkeren. Tabarca is een populaire plek om te zwemmen of te snorkelen en het kan er erg druk worden in de zomer. Er zijn een aantal leuke restaurants waar de lokale paella een populair gerecht is. Probeer ook zeker de lunch tijdens de boottocht. Meer details verkrijg je bij de reisorganisatoren van Santa Pola. Al met al is een heerlijke dag op dit charmante eiland een must voor uw vakantiereis aan de Costa Blanca.

Sierra Espuña.

De grotere natuurparken binnen de Costa Blanca zijn de dennenbossen van de Sierra Espuña, het op één na grootste park van Spanje. Dit prachtig gebergte bedekt met pijnbomen is één van de weinige groene hoekjes van het dorre Murcia. Prachtige wandelpaden bieden verrassende uitzichten op beboste hellingen en rotspartijen. Adelaars, haviken en gieren vliegen geruisloos boven de boomtoppen. Het park is rijk aan vogels, vooral roofvogels, waaronder adelaars, oehoes, slechtvalken, leeuwerikhavikken en havikuilen. Een genot voor de beginnende ornithologen onder ons. Over het hele park zijn er verschillende uitkijkpunten, miradors genaamd, die een verbluffend uitzicht geven van de bergtoppen, bossen en rivierbeddingen. De rit door het park is buitengewoon, de weg kronkelt omhoog door de Collado Bermejo en biedt een prachtig panorama van rotsen en valleien. Als je het park binnenkomt vanuit de stad Alhama de Murcia, passeer je het bezoekerscentrum waar kaarten en informatie beschikbaar is. Sneeuwputten zijn in het noordwesten van het park te vinden en ronde bakstenen hutten die werden gebruikt om sneeuw op te slaan. In ijs verpakt werden deze per ezel naar de steden vervoerd om daar ijscrème te maken. Ze werden gebruikt vanaf de 16e eeuw tot en met de jaren 1920. Schapen, eekhoorns, vleermuizen, wilde zwijnen en de zeer zeldzame bergkatten zijn allemaal bewoners van het park. Fuente del Hielo is een leuk, goedkoop café in de buurt van het bezoekerscentrum. Een geweldige plek om te stoppen voor de lunch met goed gegrild lokaal vlees en vis. Af en toe snuffelt er een wild zwijn rond op zoek naar kruimels.

Calblanque.

Het regionale park van Calblanque is één van de best bewaarde geheimen van Murcia. Op slechts een paar minuten rijden van de Mar Menor, ligt dit prachtig stuk ongerepte kustlijn met verborgen baaien en prachtige zandstranden met perfect helder water. De gouden stranden en rustige baaien zijn vredig, zelfs in het hoogseizoen van het toeristenseizoen. Houten loopbruggen doorkruisen het kwetsbare duinensysteem van Calblanque, dat gedurende miljoenen jaren is gefossiliseerd en door wind en zee in fascinerende en ongewone vormen is gebeeldhouwd. De turquoise wateren zijn perfect om te duiken en te snorkelen. Er zijn wandel- en mountainbikeroutes verkrijgbaar bij het parkkantoor. Tijdens de lente zijn de heuvels van Calblanque bedekt met wilde bloemen. Onder de dennenbossen staan ​​zeldzamere bomen, waaronder één van de laatst overgebleven cipressenbossen in Spanje. De zoutmeren zijn een belangrijk broedgebied voor watervogels en trekvogels. In deze wateren leeft de schitterend gestreepte Fartet, een ongewone en bedreigde vis. Calblanque is bijzonder rijk aan vogels met adelaars, uilen, meeuwen, groene specht, flamingo’s en verschillende soorten reigers en kievitten. Dit gezegd zijnde, de weg naar Calblanque is slecht aangegeven. De beste route is om de snelweg Cartagena – La Manga te nemen en bij de afrit Calblanque ongeveer een kilometer na Los Belones de onverharde weg naar het bezoekerscentrum te verlaten. De stranden zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Cap de la Nau.

Dit is een perfect voorbeeld van de Costa Blanca. Een ruige kaap met kleine, magische baaien waarvan velen alleen toegankelijk zijn per boot en steile kliffen, die een prachtig uitzicht langs de hele kustlijn bieden. Dit gebied is goed om te snorkelen en heeft een duikponton en enkele bruisende strandbars.

Parque Natural del Montgó.

Deze bleke, compacte groep van bergen doemt hoog boven de badplaatsen Denia en Javea op. Heerlijke wandelpaden slingeren door met bloemen bezaaide struiken en bossen, langs oude grotten en tot adembenemende uitzichtspunten die uitkijken over de Sierra en over de zee.

Ciudad Encantada de Bolnuevo – De betoverde stad van Bolnuevo.

Dit kleine vissersdorpje Bolnuevo herbergt een fijn, donker zandstrand en een reeks prachtige baaien richting het zuiden. Deze geheime baaien zijn toegankelijk via een kronkelende weg, omhelzen de kliffen en liggen ver buiten de gebaande paden. Achter het hoofdstrand ligt de Ciudad Encantada of betoverde stad met bizarre rotsformaties die door wind en zee zijn uitgehold in vreemde maar prachtige vormen. Een prachtige plek om te zien hoe de rotsen op magische wijze in gezichten, kathedralen of dieren versmelten wanneer je er tussen wandelt. Een genot voor alle leeftijden.

Penyal d´Ifach, Calpe.

Deze steile, onneembare rots die de baai van Calpe domineert, is het symbool van de Costa Blanca geworden. Ooit was het een beruchte schuilplaats voor piraten, maar vandaag is het een beschermd natuurpark geparfumeerd met lavendel en wilde bloemen. Een steil pad zigzagt omhoog, vervolgens door een tunnel die in de rots is uitgehakt en slingert zo naar een uitkijkpunt op de top. Een waarschuwing: het eerste deel van het pad is geschikt voor wandelaars op alle niveaus, maar na de tunnel wordt het steeds moeilijker. Er zijn drie uitkijkpunten waar u een glimp kunt opvangen van valken, aalscholvers en Jan-Van-Genten. Er zijn verschillende soorten meeuwen die op de thermiek van de wind glijden. De haven van Calpe is een vrolijke mix van jachten en gehavende vissersboten die van bovenaf kunnen worden bekeken en vervolgens kunnen worden bezocht voor een verfrissend ijsje of welverdiende verfrissingen na een vermoeiende klim.

Las Fuentes del Algar – Watervallen van Algar.

Deze betoverende watervallen, weggestopt in een met boomgaarden omzoomde vallei, stromen de heuvel af en vormen een reeks prachtige natuurlijke zwembaden. Begraven in een groene vallei gevuld met citrus- en mispelboomgaarden, wisselt het water af tussen watervallen en poelen tussen rivieroevers bedekt met roze oleanders en bougainvilleas in de zomer. Beginnend bij de laagste en meest spectaculaire waterval en het natuurlijke zwembad, kun je langs de bergbeek omhoogklimmen en dan, waar het pad uitloopt, naar de top waden. Zwemmen is hier een genot, maar wees gewaarschuwd, want zelfs in de zomer kan het water erg koud zijn en als je erin gaat je even buiten adem bent. Er zijn ook veel hoeken en gaten om te picknicken en te genieten van de heerlijke frisse lucht en het geruis van het water dat uit de rotsen kolkt.

Isla de Benidorm.

Volgens de legende werd een merkwaardige inkeping “vermist” in de bergen achter Benidorm uitgescheurd en in de baai gegooid door een wanhopige reus die te horen had gekregen dat zijn geliefde zou sterven voordat de zon onderging. Door deze inkeping in zee te gooien, gaf hij haar nog een paar momenten van leven. Deze rots werd het Isla de Benidorm. Dit kleine eiland in het midden van de baai van Benidorm is er één van natuurlijke schoonheid en is een zeereservaat met een fantastisch scala aan zeeleven zoals zeeanemonen, octopus, pijlstaartrog en schorpioenvissen. Het eiland wordt ook bewoond door wilde pauwen. Boottochten kunnen vanaf het vasteland naar het eiland worden gemaakt om de natuur en natuurlijke schoonheid te bezoeken.

WHY WORK WITH WELCOME ESTATES?

Highly Qualified and Experienced Staff

Our highly skilled team will be able to guide you through the process of buying and selling in Spain, answering any questions that arise along the way. All our staff have an excellent knowledge of the area and the current market. The team is here to help make your life as comfortable and easy as possible.

Meet the team
Excellent Marketing Exposure

In a highly competitive industry, it is vital to keep a step ahead of everyone else. Welcome Estates invests heavily in ensuring the sale of your home. Using a range of marketing mediums including the most successful property portals and direct advertising throughout Europe, we are best positioned to help you sell your property.

Marketing experts
Euro symbol

New build discount

Receive 1% cash back when buying a new build property! Apply today, do not miss out!