PAGE5_MAIN.PHP

Kopersgids

Alles wat u hoort te weten!

Overweegt u om een woning in Spanje te kopen?

Spanje is de nummer één bestemming - gekozen door Europese kopers van een tweede woning – voor de aankoop van een vakantiewoning, als investering of voor semi-/permanent verblijf.

Spanje is al jaren een favoriete vakantiebestemming en hoewel velen van ons de hele wereld over reizen voor de vakantie van hun leven, staat Spanje bovenaan de lijst als het gaat om de meest gewenste lokatie voor een vakantiewoning.

Belangrijke factoren zoals, de gemakkelijke toegang vanuit de meeste Europese landen met talloze dagelijkse vluchten, een stabiel klimaat het hele jaar door en lagere kosten van levensonderhoud, zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom duizenden van ons jaar na jaar terugkeren naar onze meest favoriete bestemming - 'Viva la vida en España'.

Welke regio in Spanje past het beste bij mij?

Alle medewerkers bij Welcome Estates kunnen u over hun eigen levenservaring met wonen in Spanje vertellen en u begeleiden naar een gelukkige en succesvolle aankoop van uw droomwoning.

Klimaat is een sleutelfactor voor de meeste kopers en deze regio van Spanje geniet van fantastische zomers. De mildste winters in heel Europa en maar liefst 300 dagen zon per jaar. Omdat kopers rekening houden met factoren zoals deze, hebben er begin 2016 meer transacties plaatsgevonden in de Costa Blanca-regio dan in de Costa del Sol, Zuid-Frankrijk en Florida samen.

Dit maakt het een veilige markt om in te investeren en is het een geweldige plek voor de meeste Europese kopers om op zoek te gaan naar hun droomwoning.

Ontdekken wat uw belangrijkste vereisten zijn, is van cruciaal belang bij het kopen van een woning en een eenvoudige aanpak, zoals ook het maken van een ´verlanglijstje` en een plan vooraf helpt hierbij. Het is een goed idee om de vijf belangrijkste factoren op te sommen waaraan de lokatie dient te voldoen, bijvoorbeeld op loopafstand van voorzieningen, gemakkelijke toegang tot de strandgebieden, jachthavens en winkelcentra of in de buurt van een scala aan recreatieve voorzieningen zoals golfbanen, fiets- en wandelroutes en tennisclubs.

Zodra wij een duidelijker beeld hebben van het soort gebied dat bij u past, kunnen wij u specifieke gebieden aanbevelen en op zoek gaan naar woningen die voor u beschikbaar zijn. Aarzel niet om onze contactpagina te gebruiken om uw wensen en selectiecriteria met ons te delen en wij zullen ons best doen om een selectie van potentiële eigendommen te maken.

Welke stijl van onroerend goed moet ik kiezen?

Terwijl we dit onderwerp bespreken, is het vaak een idee om rekening te houden met uw toekomstige behoeften en met uw onmiddellijke voorkeuren, zoals:

Zullen trappen in de toekomst een probleem vormen?

Willen we op lange termijn een grote tuin en dus ook veel onderhoud?

In welke periode van het jaar willen we de woning gebruiken en hoe vaak?

Er is veel te overwegen bij de aankoop van een woning, maar het belangrijkste advies dat we onze klanten willen geven, is om ervoor te zorgen dat de aankoop in financieel opzicht comfortabel blijft. Het is vaak beter om een ruime woning met twee slaapkamers te kopen die financieel comfortabel is, dan over uw budget te gaan om zo een duurdere woning met drie slaapkamers te kopen, gewoon om een extra slaapkamer te hebben voor de occasionele bezoeker.

Nogmaals, onze adviseurs kunnen u verder helpen via onze contactpagina.

Wat zijn de verwachte betalingsvoorwaarden?

In de afgelopen 25 jaar heeft het merendeel van de kopers één van de twee opties gekozen:

Ofwel het kopen van een nieuwbouw woning vanop plan of dat momenteel in aanbouw is bij een ontwikkelaar. Ofwel het kopen van een herverkoop woning, dat eigendom is van een particulier.

Betalingsvoorwaarden zijn vrij eenvoudig en zullen vergelijkbaar zijn met de onderstaande voorbeelden:

Nieuwbouw – aankoop van ontwikkelaar

  1. Een aanbetaling (meestal 5.000 €) beveiligt het pand en stelt de prijs vast. Wettelijke controles zullen volgen om te verzekeren dat alles is wat het zou moeten zijn en dat de ontwikkelaar voldoet aan de wettelijke vereisten en een bankgarantie (Aval Bancario) kan leveren om de fondsen van klanten te ondersteunen/garanderen voorafgaand de voltooiing.
  2. Een tussentijdse betaling (meestal 40%) zal binnen afgesproken termijnen volgen terwijl verdere constructie plaatsvindt.
  3. Tenslotte wordt na voltooiing het saldo van fondsen en belastingen betaald tijdens de eigendomsoverdracht bij een toegewezen notaris.

Herverkoop – aankoop van particulier

  1. Een reserveringstoeslag van 5.000 € is meestal acceptabel. Hiermee wordt het onroerend goed van de markt gehaald en wordt de prijs vastgesteld zodat er een onderzoek op eventueel openstaande kosten/schulden kan uitgevoerd worden.
  2. Het eindsaldo, inclusief belastingen, wordt betaald tijdens de eigendomsoverdracht. Bestaande meubels, armaturen en fittingen kunnen op dit moment worden gekocht of worden verwijderd volgens de overeengekomen voorwaarden

Opmerking - In alle gevallen worden de contracten met de nutsvoorzieningen opgemaakt bij voltooiing, de bewoningscertificaten verleend en het volledige juridische proces voltooid namens alle partijen.

Hoe weet ik zeker dat alles legaal is en zoals het hoort?

In alle gevallen wordt een 100% juridische kosten/schulden analyse uitgevoerd - dit moet worden voltooid voordat geld wordt uitgewisseld om de koper te beschermen. Dit wordt verwerkt door ons eigen juridische team dat bestaat uit een lokaal panel van notarissen en advocaten dat ons zeer goed bekend is, maar vooral onafhankelijk is.

We nodigen onze klanten echter uit om contact op te nemen met hun eigen advocaat, als ze dat willen. Alle eigendommen die we onze klanten aanbieden, zijn 100% legaal, 100% veilig en de woningen die in aanbouw zijn, hebben een volledige bankgarantie die 100% duidelijk is en op naam van de kopende klant. Er is nooit een reden om van deze aanpak af te wijken en dat zullen we ook nooit doen - wees gerust.

Ons juridische team is beschikbaar om eventuele aspecten van het aankoopproces met potentiële klanten te bespreken, zelfs voordat u beslist om voor aankoop naar Spanje af te reizen.

Aarzel niet om deze service bij ons aan te vragen.

Hoe kan ik een bezichtiging inplannen van de eigendommen waarin ik geïnteresseerd ben?

Nadat we contact hebben gehad en uw selectiecriteria en wensen weten, zullen we een bezichtiging van de geselecteerde panden op een geschikt tijdstip inplannen. Alle aspecten hiervan kunnen besproken worden om het u zo comfortabel mogelijk te maken.

Het is een goed idee om voorafgaand de bezichtigingen een planning op te stellen en mogelijke financieringsopties uit te voeren, want een woning kopen die niet gefinancieerd kan worden, kan voor alle partijen teleurstellend zijn. Vooral wanneer potentiële kopers verkeerd geïnformeerd zijn voordat het kijkproces gestart wordt. Onze experten zijn beschikbaar voor iedereen, dus aarzel niet om er gebruik van te maken.

Wat zal ik vervolgens doen?

Neem vandaag nog contact met ons op!. Met meer dan vijfentwintig jaar marktervaring zijn wij uw betrouwbare partner en zijn wij van onschatbare waarde voor u. Een succesvolle aankoop heeft veel belangrijke 'teamspelers', kies Welcome Estates om u daarbij te helpen en we zijn er zeker van dat u niet teleurgesteld zult zijn.

Services en partners die we kunnen leveren en aanbevelen indien nodig:

  • Juridisch: een panel van onafhankelijke advocaten.
  • Bankzaken: een selectie van lokale bankmanagers die u graag persoonlijk ontmoeten om uw individuele behoeften te bespreken.
  • Boekhouders: toekomstige fiscale planning en beheer van uw Spaanse eigendom.
  • Architecten: advies over nieuwbouw, zelfontwerp, aanpassingen aan uw woning, inclusief zwembadinstallatie.
  • Management: sleutelbeheer en complete after sales service.

WAAROM WERKEN MET WELCOME ESTATES?

Bekwaam en ervaren team

Ons zeer bekwaam team zal u door het hele proces van kopen en verkopen in Spanje begeleiden en alle vragen beantwoorden die zich voordoen. Al onze medewerkers hebben een uitstekende kennis van het gebied en de huidige vastgoedmarkt.

Het Welcome Estates-team is er om uw leven hier in Spanje zo comfortabel en gemakkelijk mogelijk te maken.

In uw eigen taal. Alle nationaliteiten zijn welkom bij Welcome Estates. Onze medewerkers zijn meertalig en zullen u in uw eigen taal begeleiden in het aankoop- of verkoopproces van uw woning in Spanje.

Ontmoet het team
Uitstekende marketingondersteuning

In een zeer competitieve sector is het van vitaal belang om iedereen een stap voor te blijven. Welcome Estates investeert veel in het verzekeren van de verkoop van uw woning. Met behulp van een scala aan marketingmedia, waaronder de meest succesvolle onroerend goed platformen en directe advertenties in heel Europa zijn wij het best geplaatst om u te helpen uw woning te verkopen.

Marketing experts
Euro symbol

New build discount

Receive 1% cash back when buying a new build property! Apply today, do not miss out!

Video symbol

NEW! Video consultations

Simply click here to book a video chat! Simple, easy, friendly!