(WP) SINGLE.PHP

Zon en feesten.

Spanje is het land van zon en feesten!

Elk land heeft zijn feesten en festiviteiten, maar geen enkel heeft een cultuur van feesten zoals Spanje doet … Welk dorp of welke stad u ook bezoekt, iedereen zal het hele jaar door een paar eigen feesten hebben. En hoe klein ook, ze maken de feesten groot, met muziek, dans en natuurlijk vuurwerk en dingen om van te genieten voor jong en oud. Enkele bekende feesten in heel Spanje zijn:

Carnaval in februari die de meeste dorpen vieren door zich te verkleden en een parade door de straten te houden.

Semana Santa of Heilige week die op Palmzondag begint met processies en missen die de hele week doorgaan tot Pasen.

Feest in april Dit is het feest van de Sevillanas. Het vindt zijn oorsprong in de stad Sevilla, maar wordt nu op grote schaal gevierd in Spanje met flamencomuziek en dans.

Moros en Cristianos een spectaculaire re-enactment van de herovering uit Moorse handen, vaak gevierd samen met middeleeuwse markten.

Hogueras de San Juan Een feest om de zomer op 23 juni te verwelkomen, met vreugdevuren en feesten op de stranden.

Virgin del Carmen wordt gevierd door vele gemeenschappen langs de Spaanse kust waar de lokale bevolking bidt dat de Maagd de vissers van de stad zal beschermen.

Tapasroutes en fruit- en groentefeesten Ja, de Spanjaarden houden van hun eten en zijn trots op wat ze verbouwen. Tijdens Tapasroutes promoten de lokale bars en restaurants hun lokale producten met kleine hapjes, vergezeld van een drankje. De groentefeesten, zoals in Almoradi, Fiesta de Alcachofa, zijn gebaseerd op de artisjok waar de stad trots op is. Alle tapas en menu’s zijn gemaakt met deze heerlijke groente en ze eren het op verschillende manieren. Behalve deze feesten heeft elke stad zijn eigen patroonheilige die ze vieren, gedurende dagen, soms weken …

Het dorp Algorfa heeft bijvoorbeeld de Maagd Carmen als beschermheilige. De feesten duren tot 16 juli. Elk jaar op zaterdagochtend begin juli is er de zogenaamde “Chupinazo”, het begint met muziek en een parade door de straten met de verschillende “peñas”, verenigingen van vrienden en families die helpen met de vieringen en de “Reinas” of Koniginnen die het dorp zullen vertegenwoordigen. Wanneer ze op het plein aankomen, houdt de burgemeester een toespraak en door middel van een voetzoeker begint de muziek en beginnen mensen van alle leeftijden samen te dansen. Kinderen hebben een schuimfeestje en gratis drankjes worden geleverd door het gemeentehuis. De sfeer is geweldig, mensen lachen, praten, dansen en hebben urenlang plezier. En dat is pas dag één! De volgende dagen is er elke dag iets te doen voor kinderen, volwassenen en voor ieder wat wils. Van bord- en kaartspellen, wielerwedstrijden, springkastelen, waterspellen tot klassieke en rockconcerten en zelfs een rave party. Dit alles gaat natuurlijk samen met de heilige missen en “Romerias” ter ere van de Maagd Carmen. Het hele dorp neemt deel aan zoveel mogelijk activiteiten, de meeste mensen nemen zelfs vrijaf op hun werk om zoveel tijd met vrienden en familie door te brengen en te genieten van dit geweldige voorbeeld van een Spaans gemeenschapsgevoel! Het hoogtepunt van deze feesten is de grote parade met allemaal verschillende “Peñas” en de kinderen van de plaatselijke dansschool. Helemaal gekleed om het hele dorp te vermaken! De laatste dag van de feesten is 16 juli wanneer het beeld van de Maagd Carmen met respect en in traditionele kleding door het dorp wordt gedragen.

De meeste steden in Spanje hebben vergelijkbare feesten, met hun eigen persoonlijk tintje, maar ze brengen allemaal de gemeenschap samen, in de warme, vriendelijke Spaanse stijl!

WHY WORK WITH WELCOME ESTATES?

Highly Qualified and Experienced Staff

Our highly skilled team will be able to guide you through the process of buying and selling in Spain, answering any questions that arise along the way. All our staff have an excellent knowledge of the area and the current market. The team is here to help make your life as comfortable and easy as possible.

Meet the team
Excellent Marketing Exposure

In a highly competitive industry, it is vital to keep a step ahead of everyone else. Welcome Estates invests heavily in ensuring the sale of your home. Using a range of marketing mediums including the most successful property portals and direct advertising throughout Europe, we are best positioned to help you sell your property.

Marketing experts
Euro symbol

New build discount

Receive 1% cash back when buying a new build property! Apply today, do not miss out!

Video symbol

NEW! Video consultations

Simply click here to book a video chat! Simple, easy, friendly!