(WP) SINGLE.PHP

Torrevieja

Torrevieja, “Torre Vieja” of “Oude Toren”.

De letterlijke vertaling van Torrevieja is “Torre Vieja”, wat “oude toren” betekent. Zoals veel steden aan de Costa Blanca was Torrevieja vroeger een klein vissersdorpje. Maar vandaag de dag is Torrevieja uitgegroeid tot een bruisende badstad die jaarlijks vele toeristen aantrekt. Torrevieja is gemakkelijk bereikbaar via de internationale luchthaven van Alicante die zo´n 40 minuten ten noorden van de stad ligt of meer ten zuiden de nieuwe internationale luchthaven van Murcia-Corvera. In de nabijheid vindt u tevens de populaire toeristenplaatsen zoals die andere bekende badstad Guardamar del Segura, Cabo Roig, Campoamor en La Zenia.

Laat je verleiden door de prachtige natuur.

Torrevieja beschikt over veel aantrekkelijke parken, tuinen en pleinen waar je uren kan rondwandelen of kunt ontspannen in de schaduw, zoals het Paraje Natural Municipal Molino del Agua en het Park of Nations. De zoutmeren van de Laguna Salada de la Mata en de Laguna Salada de Torrevieja – die de stad Torrevieja omringen – zijn omwille van het mediterrane klimaat heel gezond voor mensen met arthritis. De zoutmeren zijn beschermd gebied en vormen een natuurlijke habitat voor tal van beschermde vogelsoorten zoals onder andere de grotere flamingo. Het zout uit de meren wordt ook commercieel gewonnen en vormt hierdoor één van de belangrijkste industrieën van Torrevieja.

Wat te doen.

Als je in Torrevieja bent, dan moet je zeker en vast een bezoek brengen aan het havengebied met zijn talloze restaurants, tapasbars en winkels. De visrestaurants zijn een must omdat de vis dagelijks in de restaurants wordt aangeleverd vanuit de lokale vissersboten. Op de overdekte markt van Torrevieja kan je terecht voor verse vis, vlees, fruit en groenten. Vrijdag is marktdag in Torrevieja. Er zijn meer dan 100 bars, waarvan de meeste zich in de El Baluarte en La Punta wijk bevinden. Elk jaar trekken ze duizenden bezoekers en is het de ideale plek om te proeven van het bruisende nachtleven dat deze populair badstad aan de Costa Blanca Zuid te bieden heeft.

Voor de allerkleinsten.

Torrevieja heeft 2 waterparken, Aquopolis en Aquapark Flamingo, en een groot overdekt sportcentrum met een olympisch zwembad. Eén van de belangrijkste redenen waarom gezinnen met kinderen naar Torrevieja afzakken voor hun jaarlijkse vakantiebestemming, is natuurlijk zon, zee én strand. In Torrevieja heb je keuze uit meer dan 20 km witte zandstranden met blauwe vlag certificaat die beschikken over eersteklas voorzieningen zoals speelplaats voor kinderen, douches, toiletten, EHBO-posten en redders. De belangrijste stranden van Torrevieja zijn oa Playa de los Naufragos, Playa de Acequion, Paseo de Maritimo Juan Aparicio, Playa del Cura, Playa de los Locos en Playa de la Mata. Stuk voor stuk een bezoekje waard als je in Torrevieja verblijft.

WHY WORK WITH WELCOME ESTATES?

Highly Qualified and Experienced Staff

Our highly skilled team will be able to guide you through the process of buying and selling in Spain, answering any questions that arise along the way. All our staff have an excellent knowledge of the area and the current market. The team is here to help make your life as comfortable and easy as possible.

Meet the team
Excellent Marketing Exposure

In a highly competitive industry, it is vital to keep a step ahead of everyone else. Welcome Estates invests heavily in ensuring the sale of your home. Using a range of marketing mediums including the most successful property portals and direct advertising throughout Europe, we are best positioned to help you sell your property.

Marketing experts
Euro symbol

New build discount

Receive 1% cash back when buying a new build property! Apply today, do not miss out!

Video symbol

NEW! Video consultations

Simply click here to book a video chat! Simple, easy, friendly!