(WP) SINGLE.PHP

Een woning kopen in Spanje.

Mythes en feiten.

Het eerste dat u moet doen wanneer u besluit een woning in Spanje te kopen, is te kiezen welk gebied in Spanje en welke type woning u wilt: nieuwe woning of wederverkoop. Een typische mythe is dat alle eigendommen in Spanje dezelfde regels hebben. Feit is dat de wet van toepassing is en dat de vereisten bij nieuwe eigendommen anders zijn dan bij wederverkoop. Er zijn ook geen overeenkomsten tussen woningen gelegen in de stad of urbanisatie en landelijke, rustieke woningen ; op elk van hen is een andere benadering van toepassing. Zodra u het type woning bepaald heeft, moet u op zoek gaan een betrouwbare en professionele makelaar die u kan begeleiden bij uw zoektocht. Feit: de meeste vastgoedmakelaars beschikken over de nodige vaardigheden en ervaring om dit op een professionele manier aan te pakken. Wanneer u uw droomhuis gevonden heeft, neem dan een advocaat onder de arm die u bijstaat tijdens de eigendomsoverdracht. Feit: alleen een gekwalificeerde advocaat kan u juridisch en correct adviseren. Deze moet lid zijn van de Orde van Advocaten en gespecialiseerd zijn in eigendomsrecht. Vraag naar referenties en plan een kennismakingsgesprek in. Een juridische figuur voor Engelse eigendomsoverdracht bestaat niet in Spanje. Uw makelaar kan u een advocaat aanbevelen, die namens u zelfstandig optreedt.

Na deze korte introductie vindt u hieronder de belangrijkste feiten waarmee u rekening moet houden:

Beveilig uw eigendom

Als u na het volgen van al deze stappen uw eigendom wilt beveiligen, vraag dan uw advocaat, makelaar of de bouwfirma om een ​​contract op te stellen en betaal vervolgens de borg op een geblokkeerde rekening, nooit rechtstreeks aan een particuliere verkoper. Mythe: het is volkomen veilig om het geld rechtstreeks aan de verkoper te betalen. Er zijn veel voorbeelden waarbij kopers juridische stappen hebben moeten ondernemen en in geschillen zijn gekomen om te proberen hun betaalde aanbetaling terug te vorderen. Een advocaat, makelaar of bouwheer moet een geblokkeerde rekening hebben waar de borg pas wordt vrijgegeven als het moet.

Juridische documenten

Daarna moet u een bankrekening openen, een NIE-nummer aanvragen (belastingsnummer in Spanje), een volmacht regelen (indien nodig), … Feit: vraag uw advocaat om u te begeleiden en u te helpen bij het verkrijgen van deze juridische documenten. Mythe: elke andere persoon kan het doen, misschien maar met veel risico’s en zonder professionaliteit.

Analyse en onderzoek

Uw advocaat zal alle zoekopdrachten uitvoeren op het onroerend goed, of het nu een nieuwe of herverkoop woning betreft, stedelijk of landelijk gelegen. Deze zoekopdrachten impliceren het aanvragen van certificaten, het verkrijgen van verklaringen, het benaderen van verschillende entiteiten (gemeentehuis, kadaster, gemeente, nutsbedrijven, …), het controleren van alle juridische en technische documenten, enz. … Mythe: iedereen kan het, of zelfs een vertaler. Werkelijk? Bij het kopen van een woning in uw eigen land moet u een gewettigd persoon inschakelen. Waarom zou het in Spanje anders zijn?

Studierapport van de woning

In Spanje is het niet verplicht en daarom nemen we het op in onze diensten. Feit: we raden u ten zeerste aan om er één te laten uitvoeren, onze huisarchitect kan het onderzoeksrapport voor u doen.

Kosten

Het hangt ervan af of het een herverkoop of een nieuwbouw woning betreft, de prijs van de woning, de regio in Spanje waar het zich bevindt, betreft het de gewone verblijfplaats of niet, … en tevens kan het bedrag enigszins veranderen als u een hypotheek aanvraagt ​​of als het een landelijke woning betreft. Mythe: 13% van de totale prijs. Feit: zoals ik al zei is het geen percentage, maar in de regel zegt men meestal 13% op een herverkoop woning van 100.000 €. Feit: in dat “gemiddelde percentage” moeten belastingen, advocaatkosten, notariskosten, kadasterkosten en andere inbegrepen zijn … Neem dus contact op met uw advocaat en hij zal u informeren over alle kosten die van toepassing zijn op uw aankoop.

Ondertekening van de akte

Uw advocaat zal u vergezellen of optreden als uw volmacht. De eigendomsoverdracht zal een soepel proces zijn dat zal plaatsvinden op de datum die u samen met de verkoper bepaald heeft.

Na eigendomsoverdracht

Uw advocaat zal de belasting voor u betalen, uw rekeningen betalen, uw akten in alle entiteiten registreren, de naam op de nutscontracten wijzigen, de automatische afschrijvingen doen … Feit: u hoeft zich nergens zorgen over te maken, dit proces wordt automatisch door uw advocaat gedaan en kan ongeveer 2 maanden duren.

Jaarlijkse kosten

Er zijn 2 belastingen die moeten betaald worden:

+ Gemeentebelasting: er wordt een automatische incasso voor u aangemaakt

+ Niet-resident belasting: u moet een wettelijke en fiscale vertegenwoordiger in Spanje aanwijzen die uw fiscale verplichtingen regelt.

+ Resident belasting: als u besluit om fiscaal inwoner te worden in Spanje, daarmee bedoel ik permanent of langer dan 6 maanden in Spanje, moet u als resident belastingen indienen die alle belastingsplichtigen in Spanje aangeven.

Mythe: iedereen kan dit voor je doen. Feit: zelfs als u de belastingen zelf kunt berekenen en indienen, wordt het toch ten zeerste aanbevolen dat u uw advocaat aanwijst om aan uw verplichtingen te voldoen, de belastingen te berekenen en deze indien nodig in te dienen. Bovendien moet u als niet-resident een wettelijke en fiscale vertegenwoordiger in Spanje aanwijzen.

Voor alle uw vragen omtrent het aankoopproces van een woning in Spanje kunt u contact opnemen met onze legale partner Legal Iuris, een onafhankelijk advocatenkantoor met 3 vestigingen aan de Costa Blanca:

Kantoor Orihuela: Calle Obispo Rocamora 10, 2º Derecha – Tel +34 966 34 43 46

Kantoor Torrevieja: Av. Habaneras 2, bajo b – Tel +34 965 70 48 09

Kantoor Algorfa: Av. Antonio Pedrera Soler – Tel +34 27865 75 01 54

WHY WORK WITH WELCOME ESTATES?

Highly Qualified and Experienced Staff

Our highly skilled team will be able to guide you through the process of buying and selling in Spain, answering any questions that arise along the way. All our staff have an excellent knowledge of the area and the current market. The team is here to help make your life as comfortable and easy as possible.

Meet the team
Excellent Marketing Exposure

In a highly competitive industry, it is vital to keep a step ahead of everyone else. Welcome Estates invests heavily in ensuring the sale of your home. Using a range of marketing mediums including the most successful property portals and direct advertising throughout Europe, we are best positioned to help you sell your property.

Marketing experts
Euro symbol

New build discount

Receive 1% cash back when buying a new build property! Apply today, do not miss out!

Video symbol

NEW! Video consultations

Simply click here to book a video chat! Simple, easy, friendly!