(WP) SINGLE.PHP

Alicante

Alicante prikkelt al je zintuigen.

Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, in de regio Valencia en ligt in het zuidoostelijk deel van de Costa Blanca van Spanje. Het is een gastvrije stad voor reizigers en toeristen aan de Middelandse Zee en door het warme mediterrane klimaat voel je al snel thuis in deze dynamische stad. Deze historische havenstad heeft een rijke geschiedenis en biedt een brede waaier aan musea, indrukwekkende monumenten en gebouwen, parken en promenades. De fantastische stranden, de rijke historiek, de uitstekende gastronomie en het ruime aanbod aan activiteiten voor jong en oud geven deze stad een hoge aantrekkingskracht.

De Stranden van Alicante.

Alicante heeft een groot aantal stranden die jaarlijks veel toeristen naar de Costa Blanca trekken. Door de blauwe vlag-erkenning die ze jaar na jaar krijgen van de Europese Unie, hebben deze stranden internationale prestige en naam gemaakt. De beste stranden aan de Middelandse Zee zijn: San Juan, Cabo de la Huerta, Almadraba, La Albufereta, Postiguet, Saladares-Urbanova, Tabarca eiland. Sinds juni 2016 biedt het strand van Aguamarga zelfs toegang tot honden.

Wat te doen.

Alicante is een bruisende stad met een breed aanbod op gebied van cultuur en vrije tijd, voor jong en oud en voor ieder wat wils. Hou je van cultuur? Verruim je kennis door een bezoek te brengen aan de vele musea en historische gebouwen, zoals het Provinciaal Archeologisch Museum Marq en het Kasteel Santa Bárbara. En vergeet vooral niet om een wandeling over de iconische promenade van de stad, el Esplanade, te maken als je deze prachtige stad bezoekt. Als je van de zee en het strand houdt, dan is Tabarca eiland en het strand van San Juan een absolute aanrader. Ben je een fervente shopper? Laat je dan verleiden door de lokale handel met hun typische producten zoals lederwaren en schoenen van de beste kwaliteit en heerlijke specialiteiten zoals noga, ijs, wijn en gezouten vis.

Voor de allerkleinsten.

Plan een daguitstap naar Tabarca eiland en laat de jongste gezinsleden zich als piraten wanen wanneer ze aan boord van de boot klimmen om richting het eiland gebracht te worden. De stranden van Alicante zijn kindvriendelijk en zijn ideaal om te zwemmen en om een zandkasteel te bouwen. Voor de waterratten zijn er tal van watersportactiviteiten zoals onder andere surfen. Heb je weinig tijd om de stad te verkennen? Maak dan gebruik van de Turibus, deze toeristische bus stopt op de meest karakteristieke plekken van de stad. Voor diegenen die op zoek zijn naar avontuur kunnen hun hartje ophalen in de verschillende themaparken die in deze regio aanwezig zijn, zoals Terra Mítica, Mundomar, Aqualandia en Rio Safari.

WHY WORK WITH WELCOME ESTATES?

Highly Qualified and Experienced Staff

Our highly skilled team will be able to guide you through the process of buying and selling in Spain, answering any questions that arise along the way. All our staff have an excellent knowledge of the area and the current market. The team is here to help make your life as comfortable and easy as possible.

Meet the team
Excellent Marketing Exposure

In a highly competitive industry, it is vital to keep a step ahead of everyone else. Welcome Estates invests heavily in ensuring the sale of your home. Using a range of marketing mediums including the most successful property portals and direct advertising throughout Europe, we are best positioned to help you sell your property.

Marketing experts
Euro symbol

New build discount

Receive 1% cash back when buying a new build property! Apply today, do not miss out!

Video symbol

NEW! Video consultations

Simply click here to book a video chat! Simple, easy, friendly!